Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и мениджър на Манчестър Сити, Блекбърн и Стоук Марк Хюз, се завръща в треньорството в 4-ото ниво на английския футбол. 

Уелският специалист бе назначен начело на Брадфорд Сити от Лига 2, заменяйки Дерек Адамс, който бе освободен след едва 9 победи в 37 мача. 

Хюз бе извън футбола повече от 3 години, след като за последно бе начело на Саутхемптън, но бе освободен през декември 2018-а. Той ще проведе първа тренировка в Брадфорд в петък, а дебютът му ще бъде срещу Мансфийлд в събота. 

„Наистина съм много доволен, че съм тук и очаквам с нетърпение да започна да работя. Последните дни бяха вълнуващи. Мнозина може би са изненадани от решението ми, но за него има причина. Целта ми е да направя Брадфорд Сити да бъде отбор, който феновете ще гледат с гордост. Искаме силен финал на сезона и след това ще мислим, но идеята е да тръгнем напред” заяви Хюз. 

Тимът е едва 15-и в Лига 2, но все пак е на цели 11 точки от опасната зона. Разликата до зоната на плейофите пък е 10, но отборът определено трябва да се подобри, след  като от последните си 7 мача спечели едва 4 точки, губейки 5 от срещите.